Krigsminner fra motstandsbevegelsen i Gaupesteinmarka.

Fellestur

Dato
29. mai kl. 10:00 - 16:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Gaupesteinmarka, Flydropp, Krigsminner, Milorg, Q-Laget
Arrangør
Nordre Follo Turlag
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi setter igjen opp denne populære turen i 2022. 

Ressurspersonene Bjørn Stenerud og Knut Torstensen som kjenner krigshistorien i Gaupesteinmarka svært godt, går sammen med oss og forteller om stedene og hendelsene som utspant seg under siste verdenskrig.

Milorg opprettet et spesialtrent lag for å ta særlig vanskelige oppdrag, Q-laget. I Gaupesteinmarka tok de imot flydropp med våpen, ammunisjon, proviant og også et par menn til «Kjakan» Sønsteby’s team. Bjørn og Knut har truffet noen av dem som var med i Q-laget. I tillegg har de i samarbeid med andre, funnet  hittil ukjent informasjon om hendelsene. 

Bjørn og Knut har gjort en beundringsverdig innsats for å redde noen av gjenstandene fra flydropp-aktivitetene. De vil vise oss noen av gjenstandene. 

Gjemmestedene for våpen og ammunisjon er vanskelig tilgjengelige, nærmest et «Helvete» å komme frem til. Vi besøker stedene som gutta bodde og la planer og vi besøker stedene for flydropp og et sted hvor fallskjermene og contiaineren ble dumpet. Vi setter senere opp en tur «Helvete» for de interesserte. 

Oppmøte: Kl 10.00 på Smerta P-plass ved golfbanen på Ski. Turlengde ca 10km.

Krigsminner fra motstandsbevegelsen i Gaupesteinmarka.

Vi setter igjen opp denne populære turen i 2022.  Ressurspersonene Bjørn Stenerud og Knut Torstensen som kjenner krigshistorien i Gaupesteinmarka svært godt, går sammen med oss og forteller om stedene og hendelsene ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Johanne Torgersen
  • Kjell Hatteland