Sopptur i samarbeide med Follo sopp- og nyttevekstforening.

Fellestur

Dato
29. august kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Sopptur
Arrangør
Nordre Follo Turlag
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)

Få økt kunnskap om sopp og kontroll av dagens fangst..

Turen starter med at soppsakkyndig Grete Strømsøe fra Follo sopp og nyttevekstforening viser oss de soppene vi trolig kan finne.

Deretter går vi enkeltvis eller i grupper i håp om å finne sopp.

Vi samles på Nylenda for en rast, og for gjennomgang av dagens fangst. Her vil Grete vise oss forskjellige kategorier av sopp, slik som: Skivesopp, rørsopp, piggsopp og kantarellsopp / fåresopp, men også hva som er matsopp, og litt om tilberedning av soppen.

Det blir mulighet for å få kontrollert hva den enkelte har funnet.

Ta med kurv, små begre/papirposer til ukjent sopp, kniv og niste.

Oppmøte: P-plassen ved Slåbråten barnehage, Rolf Presthus vei 21, 1415 Oppegård

Lengde:    Ca. 3 km / 3 timer

På grunn av koronasituasjonen må du melde deg på turen. Deltakere som ikke er påmeldt må dessverre avvises dersom turen er fulltegnet. Koronarestriksjonene gjør også at turene bare er åpne for deltakere fra Nordre Follo kommune.

Hvis du har symptomer som kan gi mistanke om covid-19 eller om du er i karantene, skal du ikke delta på tur. Husk å holde minst 1 meters avstand til andre deltakere og sørg for god håndhygiene. Du må ikke dele mat, drikke eller andre ting med noen andre. Unngå offentlig transport i rushtiden hvis det er mulig og unngå samkjøring unntatt med deltakere i samme husstand som deg.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.

Sopptur i samarbeide med Follo sopp- og nyttevekstforening.

Få økt kunnskap om sopp og kontroll av dagens fangst.. Turen starter med at soppsakkyndig Grete Strømsøe fra Follo sopp og nyttevekstforening viser oss de soppene vi trolig kan finne. ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Erling Bjarkø