Kyststimaraton 3 Varden - Drøbak

Fellestur

Dato
21. august 2021 kl. 08:15 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
Nesodden Turlag, DNT Oslo og Omegn , Nordre Follo Turlag , Vestby Turlag , Ås Turlag
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Dette er etappe 3 av 4 i Kyststimaraton som går fra Oslo bygrense (Fiskevoll) og til Son.

Kyststimaraton 2021 arrangeres i samarbeid av DNT-turlagene i Follo.  Vi har delt inn Follokysten i 4 etapper fordelt på 4 lørdager i august – fra nord i Oslo helt fram til Son i Viken. Dette er lange og til dels krevende heldagsturer hvor vi holder noe høyere tempo enn vanlig, så du må være i god fysisk form for å delta. Til gjengjeld får du mange unike turopplevelser underveis – du vandrer hele veien tett på fjorden gjennom et vakkert kystlandskap fullt av gamle kulturminner og nyere severdigheter. Husk godt fottøy - og ta med deg godt med mat og drikke!    

Oppmøte: Varden kl 08:15 buss 570 går fra Nesoddtangen 07:58. Båt fra Aker brygge kl 07:33 Parkering ved Håkonkastet like ved.

Herfra vandrer vi ned foran Sunaas Sykehus med flott utsikt over fjorden, gjennom Alværn og skogen mot Fjellstrand og ned til Fjellstrand brygge, videre langs den naturskjønne kysten sørover forbi Nordstrand, Svestad og Spro til Solbakken og over til Fagerstrand. Etter en god pause fortsetter vi mot Digerud, forbi Hetthulldammen og Marikova og kommer fram til Sønderstøa. Herfra går vi videre mot Langebåt og Hallangspollen. Transport med båt fra Tiurlia over til Gjylteholmen ca 16:00.
Vel over følger vi småveier videre sørover fram til Drøbak torg.

Lengde: ca 28 km

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Kyststimaraton 3 Varden - Drøbak

Dette er etappe 3 av 4 i Kyststimaraton som går fra Oslo bygrense (Fiskevoll) og til Son. Kyststimaraton 2021 arrangeres i samarbeid av DNT-turlagene i Follo.  Vi har delt inn Follokysten i ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Liselotte Krøger
  • Kristin Friis