Gjersjøelva natur- og kulturpark og Hvitebjørn natursti

Fellestur

Dato
6. september kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kulturminner
Arrangører
Nordre Follo Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Flotte naturopplevelser blant 2000 års historie

Turen starter i Hvervenbukta. Derfra går turen til Gjersjøelva der vi går oppover elven langs ruinrester etter oppgangssager, møller og kruttverk. Er vi heldige kan vi se gytemoden laks og sjøørret sloss om gyteplasser. Fortsetter i Hvitebjørn kultursti over mot Bunnefjorden der vi går mellom de gåtefulle terrassene i Sandbuktskogen. Deretter tilbake til utgangspunktet. Turen er i samarbeid med Oppegård Historielag.

Oppmøte: Parkeringsplassen i Hvervenbukta.

Varighet 4-5 timer.

Lengde: Ca. 9 km, middels lettgått,

På grunn av koronasituasjonen må du melde deg på turen. Påmeldingsfrist er 4. september..   

Hvis du har symptomer som kan gi mistanke om covid-19, eller om du er i karantene, skal du ikke delta på tur. Husk å holde minst 1 meters avstand til andre deltakere. Du må ikke dele mat, drikke eller andre ting med andre.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.

Gjersjøelva natur- og kulturpark og Hvitebjørn natursti

Flotte naturopplevelser blant 2000 års historie Turen starter i Hvervenbukta. Derfra går turen til Gjersjøelva der vi går oppover elven langs ruinrester etter oppgangssager, møller og kruttverk. Er vi heldige ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Harald Lundstedt