Avlyst! Sjødalsrunden - Kurs og tur: bruk av mobilkart og gps på tur

Fellestur

Dato
14. juni kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Gpsnavigering
Arrangør
Nordre Follo Turlag
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne turen er avlyst pga restriksjoner i forbindelse med koronapandemien

 

Vi går Sjødalsrunden og lærer bruk av kart og GPS på mobil i skogsområder

På turer i populære områder er det ofte et virvar av stier som ikke er merket på kartet, og fort gjort å gå feil selv med kart og kompass. Da kan mobiltelefonens GPS og en kartapp være nyttige hjelpemidler sammen med et papirkart.

Vi starter med 1-2 timers kurs hvor vi får oversikt over turen med et papirkart. Vi lærer å bruke kartappen Topo GPS som vi skal bruke underveis på turen etterpå. Den kan lage et spor på stiene som du kan følge underveis. Den kan ta opp ett GPS-spor av turen som du kan dele med andre. Du kan lagre utsiktspunkter, soppfunn og andre interessante steder du vil ønske å finne tilbake til senere. Den kan også vise avstander til punkter lenger framme, vise høydemetre, mv. Et nyttig verktøy til bruk ved siden av papirkartet.

Det er viktig å være klar over at slike kartapper som Topo GPS, o.l. sluker batteriet på mobilen, og at det er nødvendig å ha med seg en ladebank hvis du skal bruke de på tur. Du trenger også en relativt moderne mobiltelefon. Du kan bruke både Android- og IOS-telefoner og nettbrett. Etter kursdelen så går vi Sjødalsrunden som er ca. 10,5 km lang. Underveis på turen så øver vi i å bruke Topo GPS. Runden kan gås enten fra Breivoll og langs kyststien til Sjødalsstrand, opp til Sjødal og gjennom skogen tilbake til Breivoll eller motsatt. Vi velger hvilken retning vi går når kurs/turdagen nærmer seg. Du kan lese mer om turen i heftet til DNT Ås turlag sitt hefte Bli kjent med Fålemarka. Det er tur nr. seks i heftet.

Det vil bli delt ut papirkart på kurset. Alle må ha med en moderne mobiltelefon med installert Topo GPS. Det vil bli sendt ut instruksjoner på forhånd for dette til alle påmeldte.

Påmelding en uke i forkant på e-post til kurs@sndvk.net

Oppmøte: Breivoll gård

Tid: kl. 10 på Breivoll gård, ca. 5-6 timer totalt

Lengde: Ca. 10,5 km

Turleder: Per Sandvik, Tlf. 458 89 028 (send sms)

Avlyst! Sjødalsrunden - Kurs og tur: bruk av mobilkart og gps på tur

Denne turen er avlyst pga restriksjoner i forbindelse med koronapandemien   Vi går Sjødalsrunden og lærer bruk av kart og GPS på mobil i skogsområder På turer i populære områder ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Per Sandvik